ASIAKASTARINA: tmi Fysio Carita Tervonen

Asiakastarinassa Fysioterapeutti Carita Tervonen

Asiakastarinassamme tällä kertaa ihanan positiivinen ja iloinen fysioterapeuttiyrittäjä, Carita Tervonen. Caritan työpäivät koostuvat monipuolisesti erilaisista työtehtävistä ja välillä yrittäjän päivätahti voi tuntua hyvinkin kiireiseltä. Vaivaton ja helppo taloushallinto on silloin kiireisen yrittäjän paras kumppani - työajan voi käyttää laskutettavaan työhön.

Lue alta mielenkiintoinen asiakastarina, jossa pääset mukaan elämään fysioterapeutin ja kuntovalmentajan päivää ja työtehtäviä!

Sana vapaa. Kerro vapaasti sinusta ja yrityksestäsi

Olen Carita, toiminimiyrittäjä Kuopiosta. Olen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistunut fysioterapeutti. Kipinä yrittäjyyteen syntyi kesällä 2021, kun kävin TE-toimiston maksuttoman yrittäjyyskurssin. Olen käynyt valmistumiseni jälkeen säännöllisesti jatkokoulutuksissa, ja koin, että haluan päästä hyödyntämään käytyjä koulutuksia vieläkin enemmän, myös yrittäjyyteen liittyvä vapaus alkoi houkuttaa. Silloisessa työpaikassani työnkuva oli jo hyvin yrittäjämäistä, joten muutos työntekijästä yrittäjäksi ei käytännön kannalta ollut kovin suuri. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen valitsemaani polkuun.

Mistä pidät eniten yrittäjyydessä?

Vapaus ja vastuu ovat yrittäjyydessä parasta. Saan pitää lomani milloin haluan, mutta tuloni riippuvat täysin siitä, kuinka paljon töitä teen.

Fysioterapia on osalle tuttu vain sanana. Mitä fysioterapeutti tekee ja miten sinun päivääsi sisältyy?

Fysioterapeutin työnkuva voi paikasta riippuen vaihdella valtavasti. Sairaaloissa fysioterapia voi olla esimerkiksi hyvinkin passiivista painehaavojen ennaltaehkäisyä, kun taas urheilijoiden parissa työskentelevän fysioterapeutin työ todella aktiivista. Jopa yksityisten, tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin perehtyneiden fysioterapeuttien työ toistensa välillä vaihtelee, eikä ole kahta samanlaista fysioterapeuttia. Tämän onkin ammattimme hienous. Koulutukset antavat meille teoreettisen tietopohjan ja käytännön menetelmät, ja näyttöön perustuva tutkimustieto suunnan. Kuitenkin parhaimpaan lopputulokseen päästään, kun fysioterapeutti onnistuu ammattitaitonsa kautta päättelemään kullekin asiakkaalle sopivat menetelmät ja harjoitteet. Tämän takia asiakkaan ei koskaan kannata lannistua, vaikka yhteistyö yhden fysioterapeutin kanssa ei toimi, se voi toimia toisen kanssa aivan eri tavalla.

Minun työpäiväni vaihtelevat keskenään paljon. Työskentelen 1-3pv viikosta kuntokeskuksessa aktiivisten työikäisten parissa ja 3-4pv viikosta perinteisemmän fysioterapian parissa työhuoneellani Kuopion neulamäessä ja kotikäynneillä. Lisäksi minulla on omat physiopilates- ja äitiyspilates-pienryhmät Kuopion keskustassa sekä ohjaan physiopilatesta myös työpaikkakäynteinä yrityksille. Saman päivän aikana saatan käydä ohjaamassa muutaman asiakkaan kuntokeskuksella, muutaman omalla työhuoneella sekä työpaikkakäynnillä.

Kuntokeskuksella olen yleensä suunnitellut asiakkaalle harjoitteet, joita asiakkaan käynnin aikana ohjaan, välillä käynti voi sisältää myös käsittelyä, kuten hierontaa tai faskiamanipulaatiota. Tyypillinen asiakkaani kuntokeskuksella kärsii treenin aikaisesta selkä-, olkapää- tai polvikivuista, jota aktiivisella harjoittelulla pyrimme vähentämään. Omalla työhuoneellani fysioterapia usein sisältää alkuun manuaalista käsittelyä, jonka jälkeen ohjaan asiakkaalle harjoitteet. Lähes päivittäin teen myös purentalihaskäsittelyjä.

Minkälaisia palveluita tarjoat?

Olen erikoistunut tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiaan, faskiamanipulaatioon sekä purentalihaskäsittelyihin, joita tarjoan neulamäessä sekä kotikäynteinä. Kuntokeskuksen puolella ohjaan asiakkaita paljon mm. voimaharjoitteluun liittyen, jossa fysioterapian ja personal trainingin raja on hyvin häilyvä. Näiden lisäksi tarjoan Physiopilates- ja äitiyspilates-tunteja. Tarjoamani fysioterapia sisältää sekä aktiivista ohjausta että manuaalisia menetelmiä, jotka valikoituvat aina yksilöllisesti asiakkaan mukaan.


Fysioterapeutti Carita Tervonen

"Apu on nopeasti saatavilla ja vastauksen viestiin saa yleensä jo saman päivän aikana"

- Carita Tervonen


Kerro vapaasti yhteistyöstämme. Missä olemme erityisesti onnistuneet?

Yhteistyö Ykköstilien kanssa on alusta asti ollut hyvin jouhevaa ja olen tuntenut oloni turvalliseksi yrittäjyyden alkutaipaleella. Käytännössä emme välttämättä ole kuukausittain yhteydessä, mikäli tarvetta ei ole. Apu on kuitenkin nopeasti saatavilla ja vastauksen viestiin saa yleensä jo saman päivän aikana. Maksan itse laskut ja toimitan kuitit ja raportit helppokäyttöisen appin kautta. Kuukausittain saan vastaavasti raportit edellisen kuukauden ja kuluneen vuoden liiketoiminnasta. Ykköstilien kautta olen saanut myös omat nettisivut ja apua markkinointiinkin on tarjolla, kun koen sen itselleni ajankohtaiseksi.

Erityisen tyytyväinen olen ollut apuun, jota yrityksen perustamisvaiheessa sain. Koin, että en ole tässä yksin, vaikka itsenäinen ammatinharjoittaja olenkin.

Miksi valitsit Kuopion Ykköstilit tilitoimistoksesi?

Tilitoimiston valinta oli kohdallani hyvin helppo. Tunsin Juhan jo ennestään, jonka vuoksi Ykköstilit olivat luonnollisesti vahva ehdokas. Hyvät arviot ja laadukkaat nettisivut lisäsivät vielä luottamusta, mikä oli minulle tärkein kriteeri kirjanpitäjää valitessa.


Ota yhteyttä

Alta löydät Caritan yhteystiedot sekä someprofiilit:

Yhteystiedot

Puhelin: 050 562 5062

Sähköposti: carita [ ät ] fysiocaritatervonen.fi

Ajanvaraus: fysiocaritatervonen.fi/ajanvaraus

Verkkosivut: www.fysiocaritatervonen.fi

Sosiaalinen media

Facebook: @tmi-fysio-carita

Instagram: @fysiocarita

Lisää uusi kommentti

Puhdas teksti

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
CAPTCHA
Testataan, oletko robotti