Kirjanpito

Tekoäly tilitoimistossa - Miten tekoälyä voi hyödyntää tilitoimistossa?

Koneoppiminen, tekoäly, robotisaatio. Paljon on näistä hohkattu ja jokaista näistä voi hyödyntää omalla tavallaan myös tilitoimisto- ja taloushallinnon palveluissa. Siinä missä robotisaatio yksinkertaisimmillaan tekee orjallisesti rutiinityön, tekoäly ja koneoppiminen voidaan valjastaa täysiveriseksi kirjanpitäjän ja talousjohtajan assistentiksi.

Tilitoimistopalvelut vs kirjanpitopalvelut - Mitä eroa?

Tietotekniikan nopea kehitys on ajanut monet perinteiset tilitoimistot ahdinkoon ja moni tilitoimisto laittaakin lapun luukulle tai myy toimintansa isommilleen. Mikä yhdistää näitä perinteisiä tilitoimistoja? Varmasti moni asia, mutta keskeisin tekijä on pitäytyminen perinteissä. Tehdään kirjanpitoa ja tehdään asiat niin kuin itselle on helpointa. Se on toiminut vielä 2000-luvulla, mutta ohjelmistojen, lainsäädännön ja tiedonkulun kehitys on, varsinkin viime vuosina, ollut todella nopeaa. 

Tein itse ja säästin - Vai säästinkö sittenkään?

Välillä kuulen neuvottavan, että kannattaa itse tehdä niin paljon kuin voi, jotta kulut pysyvät kurissa. Pysyyhän ne, toki, mutta itse ainakin löydän paljon parempaa käyttöä ajalleni, kuin tehdä puolivillaista jälkeä, jonka ammattilainen tekisi puolessa ajassa.

Halpa kirjanpitäjä voi tulla yllättävän kalliiksi

Todetaanpa tähän heti alkuun yksi tosiasia - markalla saat markan asioita. Tilitoimiston ja kirjanpitopalveluiden ei tietenkään tarvitse maksaa omaisuuksia, mutta halpa voi tulla yllättävän kalliiksi. Tässä blogissa käsittelen muutamia asioita, mihin tilitoimiston hinnoittelussa kannattaa kiinnittää huomiota ja mitkä asiat pitäisi pistää hälytyskelloja soimaan.

Mitä yritys voi vähentää kirjanpidossa?

Firman piikkiin on kiva ostella kaikkea, kunnes verokarhu pääsee hajulle. Paljon on asioita, joita firman piikkiin voikin ostella, mutta paljon on myös asioita, mitä ei voi ostaa tai vähentää. Tässä blogissa käyn läpi yleisimpiä asioita, joita yritys voi vähentää omassa kirjanpidossaan ja miten. Huomaa, että toiminimiyrittäjä on henkilö- ja osakeyhtiöitä huonommassa tai erilaisessa asemassa osan vähennysten kanssa ja siksi osassa vähennyksiä voi olla poikkeuksa. Keskustele aina oman kirjanpitäjäsi kanssa!

Tilaa aihepiirin Kirjanpito RSS-syöte