Kirjoitettu
Tässä blogissa käydään läpi asioita, miten tilitoimisto voi kasvattaa asiakkaansa liiketoimintaa

Tilitoimisto. Paperia, mappeja ja kaappeja täynnä lisää paperia. Sellainen mielikuva valitettavasti vieläkin vuonna 2020 osalla on. Totuus on kuitenkin ihan toista. Tämän päivän tilitoimisto nimittäin toimii saumattomasti joko ulkoisena talousjohtajana tai kokonaisena talousosastona. Kaukana takana on ajat, jolloin tilitoimistosta haettiin se pakollinen paha kirjanpito, ei muuta.

Modernit tilitoimistot nimittäin tuovat rahaa yritykseen siinä missä myyjätkin. Tässä muutamia syitä, väitteen tueksi:

Myynnin kate paranee datan avulla

Otetaan yksinkertaisena työlukuna 1000. Myyjä myy 1000 euroa, myyntikatteen ollessa 500 euroa. Taloushallinnon asiantuntija näkee raportointi- ja analytiikkatyökaluilla mahdollisuuden parantaa katetta. Se voisi olla esimerkiksi ehdotus keskittää ostot tietylle toimittajalle. Datan avulla nähdään vuosiostot, joiden perusteella voidaan neuvotella uudet alennusprosentit.

Myyjän edelleen myydessä 1000 euroa, myyntikate on parantunut. Myynnin kasvaessa, rahaa jää entistä enemmän kassaan.

Ohjelmistoyhteistyö

Kun tilitoimistolla on käytössään moderni taloushallinnon ohjelmisto, data on käytössä nopeammin. Tieto avoimista laskuista on reaaliaikaista, johon voidaan reagoida heti. Ja toisaalta, ostolaskujen, kuittien, matkalaskujen yms. käsittely nopeutuu. Silloin jää aikaa keskittyä tärkeämpään - myyntilaskutukseen. Joka sekin ohjelmistointegraatioiden avulla käy muutaman napin painalluksella.

Tilitoimiston kanssa on myös helppo sopia työnjako. Seuraako tilitoimisto maksuliikennettä ja reagoidaanko avoimiin laskuihin heti ja tehokkaasti? Rahoitetaanko osa laskuista ja nopeutetaan kassavirtaa?

Konsultointi tehostaa tulosta

Taloushallinnon ammattilainen on oikea henkilö lukuja tulkitsemaan. Kenellä muulla olisi yhtä hyvä mahdollisuus ja ennen kaikkea ammattitaito nähdä kokonaiskuva yrityksen taloudellisesta tilasta? Jatkuva konsultointi ja lukujen tulkinta vähentää hakuammuntaa ja auttaa keskittymään oikeanlaiseen liiketoiminnan kasvatukseen

Lukujen analysointi datan avulla avaa mahdollisuuden tehostaa liiketoimintaa ilman investointia myyntiin, myynnin kasvatukseen tai uusasiakashankintaan. Usein se on myös huomattavasti kustannustehokkaampaa.

Hyvä taloushallinnon ammattilainen pystyy näkemään ostojen ja myyntien kirjauksessa jotain sellaista, mikä tuo säästöjä enemmän, kuin myyntiorganisaation kasvatus.


Tässä on vain pieni osa, miten tilitoimisto voi modernilla tavalla tuoda rahaa taloon enemmän, kuin mitä tilitoimiston laskussa lukee. Pyydä meiltä tarjous ja totea itse!

Lisää luettavaa sinulle

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, sinua voisi kiinnostaa myös seuraavat kirjoitukset samasta aihepiiristä:

Toiminimi kannattaa muuttaa osakeyhtiöksi tietyin edellytyksin. Tässä kirjoituksessa avataan syitä ja pohditaan, milloin on järkevää muuttaa toiminimi osakeyhtiöksi
Talouspäällikkö voi olla järkevää ostaa ulkoistettuna palveluna. Blogissa avataan syitä, miksi ja milloin niin kannattaa tehdä.