Kirjoitettu
Tilitoimistolla on tärkeää olla verkostoja

Tilitoimiston valinnassa tulisi painaa hintaa enemmän moni muu asia. Silti liian usein tilitoimistot nähdään ehkä vähän mysteerisinä ja pakollisina pahoina. Yli-innokkaina kirstunvartijoina tai ihmiskontakteja pelkäävinä nutturapäinä. Totuus on kuitenkin 2020-luvulla ihan toinen. Osaavan ja palvelevan tilitoimiston valinta voi joskus olla yrityksen toiminnan kannalta se pelastava toimenpide.

Alamme nyt listaamaan tässä blogisarjassa syitä, mihin tilitoimiston valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota ja miksi pelkkä halpa hinta voi olla petollinen. Sanotaan toki suoraan, että ammattitaito ja puitteet maksavat. Yhden ihmisen kotikonttori on varmasti halvempi, kuin 20 taloushallinnon ammattilaista työllistävä tilitoimisto, mutta isomman tilitoimiston edut tulevat nimenomaan esille mm. verkoston laajuudessa.

Tilitoimistolla on laaja verkosto

Tilitoimistoilla on kymmenistä satoihin asiakasta, usein hyvin erilaisilta toimialoilta. Hyvä tilitoimisto ensinnäkin löytää asiakkaansa tarpeisiin referenssejä, miten tietyt asiat on hoidettu ja miten sitä tietoa voi hyödyntää muillekin.

Mutta hyvä tilitoimisto myös tuntee asiakkaansa sekä asiakkaan toimialan hyvin. Toisin sanoen, hyvä tilitoimisto laajalla verkostolla osaa auttaa sinua välttämään karikoita sekä myös auttaa sinua segmentoimaan sopivia asiakaskohderyhmiä.

Kumppaniverkosto

Moderni tilitoimisto myös verkostoituu ja kehittää omaa yhteistyökumppaniverkostoaan. Tänä päivänä on ihan normaalia, että laajojakin palveluita ostetaan yhdeltä toimijalta, vaikka tämä ei (eikä edes kannatakaan) tuota kaikkia palveluitaan itse, vaan käyttää hyödyksi yhteistyökumppaniverkostoaan. Sama lainalaisuus pätee myös tilitoimistoon.

Moderni tilitoimisto nimittäin tarjoaa hyvin paljon muuta, kuin pelkkää mekaanista kirjanpitoa ja yhteistyökumppaniverkoston avulla palvelutarjonta kasvaa entistä enemmän.

Esimerkki, miten tilitoimisto voi hyödyntää verkostoaan asiakkaan hyväksi:

Otetaan esimerkiksi kuvitteellinen henkilö nimeltä Anna. Anna perustaa yrityksen ja valitsee modernin tilitoimiston yhteistyökumppanikseen, ei pelkästään tilitoimistoksi. Tilitoimiston asiakkaista voisi myös löytyä asiakkaita Annalle. Tilitoimiston asiakkaista saattaisi löytyä myös hyviä yhteistyökumppaneita Annan verkostoon.

Moderni tilitoimisto tarjoaa luonnollisesti taloushallinnon palvelut, mutta myös yhteistyökumppanilta helppokäyttöisen laskutusohjelman ja laskujen valvonnan, jotta Annan ei tarvitse miettiä laskujen maksua ja laskujen tekeminen käy näppärästi. Samalla Anna voi myös rahoittaa osan laskuista.

Anna tarvitsee myös markkinointiin apua. Modernilla tilitoimistolla on sopiva asiakas ja/tai yhteistyökumppani, joka tekee työt sopimushintaan. Tästä hyötyy jokainen; tilitoimisto tuottaa asiakkailleen lisäarvoa, mainostoimisto saa helpon asiakkaan ja Anna saa markkinointiin avun helposti ja edullisesti.

Anna pohtii toiminnan laajentamista ja henkilökunnan, ehkä toisen osakkaankin palkkaamista. Tilitoimistosta löytyy osaamista palkanlaskentaan ja HR:ään, mutta tarvittaessa apuun otetaan yhteistyökumppaneiden joukosta lakitoimisto. Jälleen helposti yhdestä paikasta, win-win-win.

Verkoston hyödyt

Suutari pysyköön lestissään. Tilitoimiston ei tarvitse osata kaikkea, mutta mitä laajempi ja tiiviimpi yhteistyökumppaniverkosto tilitoimistolla on, sitä parempia synergiaetuja asiakkaat saavat. Työaika tehostuu, kun tekijä voi löytyä helposti tilitoimiston luotettavasta verkostosta.

Tekijän ja ratkaisun voi myös saada halvemmalla, mikäli yhteistyökumppani on sopinut tilitoimiston kanssa liidien vaihtamisesta. Tilitoimisto voi myös jälleenmyydä joitain tuotteita ja palveluita, jolloin ostaminen on helppoa.

Tilitoimisto voi myös järjestää helposti erilaisia verkostoitumistilaisuuksia, jossa asiakkaat voivat tutustua toistensa liiketoimintaan ja solmia uusia asiakas- tai yhteistyösopimuksia. Tilitoimisto myös oppii jatkuvasti, jolloin asiakkaan palveleminen, ongelmien ratkominen ja liiketoiminnan kehittäminen parantuvat.

Me Kuopion Ykköstileillä laitamme mielellämme verkostot töihin.

Uusi yrittäjä? Lataa opas

Edellä mainitut tilanteet soveltuvat yhtä hyvin toiminnassa olevalle, tilitoimiston vaihtoa harkitsevalle yritykselle, kuin alkavalle yrittäjällekin. Jos kuitenkin olet alkava yrittäjä ja kaipaat vielä tietoa ja sparrausta yrityksen perustamiseen, lataa opas: LATAA OPAS TÄSTÄ

Aihetunnisteet

Lisää luettavaa sinulle

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, sinua voisi kiinnostaa myös seuraavat kirjoitukset samasta aihepiiristä:

Syitä valita tilitoimisto on monia ja tässä kirjoituksessa käsitellään tilitoimiston skaalautuvuutta. Mihin sitä tarvitaan ja miksi skaalautuva tilitoimisto on tärkeä valinta?

Todetaanpa tähän heti alkuun yksi tosiasia - markalla saat markan asioita. Tilitoimiston ja kirjanpitopalveluiden ei tietenkään tarvitse maksaa omaisuuksia, mutta halpa voi tulla yllättävän kalliiksi.