Kirjoitettu
Vuoden 2022 muistilista

Vuosi 2021 lähenee jälleen loppuaan ja näin vuoden loppupuolella alkaa tihkumaan tietoa seuraavan vuoden käytännöistä, luvuista ja päivämääristä.


Työttömyysvakuutusmaksuvelvollisuuden alaikäraja nousee

Työttömyysvakuutusmaksuvelvollisuuden alaikäraja nousee lakimuutoksen johdosta 18 vuoteen 1.8.2022 alkaen. Uudistuksen myötä maksuvelvollisuus alkaa työntekijän 18-vuotissyntymäpäivää seuraavan kalenterikuukauden alusta. Tällä hetkellä työttömyysvakuutusmaksuvelvollisuuden alaikäraja on 17 vuotta.

https://www.tyollisyysrahasto.fi/uutiset/tyottomyysvakuutusmaksuvelvollisuuden-alaikarajaan-muutos-1.8.2022-alkaen/

Verovapaat korvaukset ja luontoisedut

Verovapaat matkakorvaukset seuraavat kustannusten kasvua ja kehitystä ja niin myös vuonna 2022. Kattava lista löytyy linkistä, mutta tässä on klikinsäästäjä:

Kilometrikorvaus nousee 0,46 € / km

Osapäiväraha: 20 €

Kokopäiväraha: 45 €

Koko lista: https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/paatokset/47405/verohallinnon-p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6s-verovapaista-matkakustannusten-korvauksista-vuonna-2022/

Aihetunnisteet

Lisää luettavaa sinulle

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, sinua voisi kiinnostaa myös seuraavat kirjoitukset samasta aihepiiristä:

Niin elämässä, kuin työelämässäkin, kannattaa aina pyrkiä neuvottelemaan. Usein molempien onnistuneena lopputulemana pääsee helpommalla ja edullisemmin.

Autoetu yrittäjälle on aiheena kuuma peruna. Tässä kirjoituksessa avataan hieman tarkemmin, onko yrittäjän kannattavaa ottaa itselleen autoetu.