arvonlisävero

Laskukohtainen ALV-raportointi tulee - Oletko valmis?

Paperisen kirjanpidon aikakausi kulkee kohti vääjäämätöntä loppua - lähtölaskenta oli jo alkamassa, mutta Covid-19 koronavirus antoi vielä hieman lisäaikaa tälle muutokselle.

Pähkinänkuoressa muutos alv-ilmoittamiseen ja raportointiin siis tarkoittaisi sitä, että verottaja saisi reaaliaikaisen tiedon laskujen ja tositteiden sisältämistä arvonlisäverotiedoista sillä hetkellä, kun aineistoa luodaan. Tämä on teknisesti mahdollista ollut jo pitkään, mikäli käytössä on ollut moderni taloushallinnon ohjelmisto, josta kausiveroilmoitus on voitu ilmoittaa ja maksaa.

Tuhti tietopaketti arvonlisäverosta

Varsinkin aloittavalle yrittäjälle, arvonlisäveron, eli alv:n ajatteleminen voi tuottaa harmaita hiuksia. Arvonlisävero on niin sanottu välillinen vero, joka on tarkoitettu kuluttajan maksettavaksi, vaikka yritys ostaessaan toiselta yritykseltä sen joutuukin maksamaan.

Lyhykäisyydessään ja pyhässä yksinkertaisuudessaan, alv menee näin: Kuluttajakaupassa, alv on aina ilmoitettava. Hinta tulee olla kokonaishinta veroineen. Kuluttaja siis maksaa alv:n osuuden, jonka myyjä tilittää myöhemmin valtiolle.

Tilaa aihepiirin arvonlisävero RSS-syöte